top of page

2020 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Başvuruları Uzatıldı

Her yıl Yaşar Nabi Nayır anısına Varlık Yayınları tarafından düzenlenen Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri son başvuru tarihi koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. Varlık Yayınlarından yapılan açıklamaya göre başvuru süresi muhtelif bir tarihe kadar uzatıldı. Yayınevinin yayımladığı açıklama ise şu şekilde:


2020 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’ne son başvuru tarihi, biliyorsunuz, 1 Nisan idi. Bugüne dek elimize çok sayıda dosya ulaştı, ancak –dünyaca içinde bulunduğumuz zor şartlarda haklı olarak– bir o kadar da başvuru süresinin uzatılması yönünde talep geldi. Koronavirüs nedeniyle son başvuru tarihini bir süre erteliyoruz. Dosyalar için son teslim tarihi belirlediğimizde bunu iki hafta önce muhakkak web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız. Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödüllleri’ne katılanlar dosyalarını lütfen Aras veya MNG kargoyla bize göndersinler ve muhakkak kargo zarfının üstüne “Varlık Yayınları / YNN Gençlik Ödülleri” diye yazsınlar. Ofisimiz kapalı olsa da bize gönderilen kargoları belli günlerde teslim alıyoruz.


2020 YAŞAR NABİ NAYIR GENÇLİK ÖDÜLLERİ

Varlık dergisi ve yayınlarının kurucusu Yaşar Nabi Nayır adına her yıl kuruluş yıldönümümüz olan Temmuz ayında şiir ve öykü dallarında verdiğimiz Gençlik Ödülleri, edebiyatımıza yeni değerler kazandırma amacını taşıyor. Katılma Koşulları: • Ödüle 30 yaş ve altındakiler şiir ve öykü dallarında katılabilir. Her iki dalda da ödüle aday olunabilir. • Kitap olarak yayımlanmaya uygun şiir ve öykü dosyaları A4 kâğıda Times New Roman yazı karakteriyle 12 punto, çift satır aralıklı dizilmiş olmalıdır. • Her dosyada fotoğraf, özgeçmiş ve iletişim bilgileri ilk sayfada, dosya adının altında bulunmalıdır. • Dosyalar 6 kopya halinde en geç 1 Nisan 2020 tarihinde elimize ulaşacak biçimde, "Varlık Dergisi, Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri, Perpa İş Merkezi, B Blok, Kat 5, No 484, Şişli 34384 İstanbul" adresine gönderilmelidir. • Dosyalar iade edilmez. • Ödüle değer görülen dosyalar Varlık Yayınları'nca kitap olarak yayımlanacaktır. Seçici Kurul: Şiir dalında: Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Mehmet Erte, Ali Özgür Özkarcı, Seyyidhan Kömürcü Öykü dalında: Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Hatice Meryem, Selçuk Orhan, Pelin Buzluk Sağlıklı günler dileriz. Saygılar. Varlık Yayınları


bottom of page